top of page
oulu_edited.jpg
ALUEELLISET OSAAMISKÄRJET

OULU

Oululla on esihistoriastaan saakka ollut eteenpäin suuntaamisen väre: se on merkittävän kulku- ja kaupankäyntipaikan roolissa yhdistänyt alusta asti ihmisiä ja mahdollisuuksia. Vuosisatojen varrella se on palanut kymmenen kertaa, ja kavunnut tuhkan keskeltä aina uuteen nousuun. Nykyisin Oulu kuuluu globaalisti merkittävimpien ICT-toimialan keskuksien joukkoon.

Vahva perusta digitalisaatiolle yli toimialarajojen

Tietoverkkojen, IoT:n, elektroniikan ja ohjelmistojen vahva osaaminen luo perustaa digitalisaatiolle yli toimialarajojen. Metalli- ja paperiteollisuus yhdessä kemian teollisuuden kanssa ovat olleet perinteisesti vahvoja. Oulu 2026 kulttuuripääkaupunki korostaa luovien alojen merkitystä entistä enemmän. Uusia avauksia ovat olleet panostukset painettavaan teknologiaan, kiertotalouteen, terveysteknologiaan, vetyyn, akkuihin sekä auto- ja työkoneteollisuuteen. Fyysiset ja virtuaaliset kehitys ja testausalustat ovat keskeinen osa oululaista innovaatioekosysteemiä.

Teemat ja avainsanat

 Tietoverkot ja IoT 

 Ohjelmistot 

 Fyysiset ja virtuaaliset testausympäristöt 

 Kiertotalous 

 Elektroniikka 

 Painettava älykkyys ja teknologia 

 Terveysteknologia ja lääkinnälliset laitteet 

 Start-ups 

 Erityislujat teräkset 

 Vety- ja akkuteknologiat 

 Uuden ajan osaajat 

 Digitaaliset kaksoset ja virtuaaliset testausympäristöt 

Oulun ekosysteemit

Yksi asia Oulussa osataan erityisen hyvin: tuotekehitys. Voit tulla Ouluun pelkän idean kanssa ja poistua mukanasi valmis tuote. Meiltä löytyy kaikki tietotaito, mitä tarvitaan kansainvälisille markkinoille tähtäävän tuotteen tai palvelun tuotteistamiseen, rahoittamiseen, testaamiseen ja kaupallistamiseen.

Biotalouden tuotekehitys-, testaus- ja analysointipalvelut:

Muita Oulun seudun tutkimus- ja kehitysympäristöjä:

  • Vesiklusteri

  • Kiertotalousklusteri

  • Oulu innovaatioallianssi

  • 5G TNF

  • Devices&Things

Tapahtumat

Oulun seudun kalentereista löydät yrityksille ja niiden työntekijöille suunnattuja tapahtumia ja valmennuksia, jotka ovat usein maksuttomia tai vähintäänkin edullisia.  

Kiinnostuitko Oulun seudun ekosysteemeistä?

Ota yhteyttä Oulun yhteyshenkilöön

bottom of page