Tampereella nähtiin 14.–15.6.2022 vaikuttava joukko työkonevalmistajia, teknologiakehittäjiä ja muita liikkuvien työkoneiden kehittäjäkumppaneita. Keskellä kaupunkia Nokia Arenalla järjestetyssä tilaisuudessa päästiin ihmettelemään isoja koneita, kuulemaan puheenvuoroja kehityksen kärjestä ja tilaisuudessa julkistettiin myös Tampereen yliopiston ja yritysten yhteinen liikkuvien työkoneiden toimialaan keskittyvä huippuosaamisen alusta.
Kuva: Heini Wallander
Tampere Smart City Weekin yhteydessä 14.–15.6.2022 järjestetty kansainvälinen Future Mobile Work Machine -tapahtuma kokosi alan huippuosaajat yhteen keskustelemaan liikkuvien työkoneiden tulevaisuudesta. Tapahtuma kokosi yli 400 liikkuvien työkoneiden kehityksestä kiinnostunutta keskustelemaan alan tulevaisuudesta. Keskusteluja käytiin niin sähköistymisestä, koneiden autonomisuudesta, komponenttitason muutostarpeista kuin myös osaaja- ja tutkimushaasteista.
Nokia Arenalla sijainneella ständialueella oli esillä demojen ja simulaattoreiden lisäksi myös Ponssen Scorpion-harvesteri ja Sandvikin tulevaisuuden konseptikone. Näiden avulla yleisö pääsi näkemään mihin suuntaan koneiden kehityksessä ollaan menossa.
”Vastaanotto oli erittäin positiivista. Ständialueella kävi jatkuva kuhina ja ständiesitykset keräsivät hyvän yleisön kuulemaan puheenvuoroja alan tulevaisuudesta. Kansainväliset vieraammekin pääsivät keskustelemaan usean toimijan kanssa yhdellä kertaa. Päälavan ohjelmamme kohokohta oli selkeästi Kalmarin, Sandvikin, Ponssen, Valtran ja Valmet Automotiven paneelikeskustelu.”, kommentoi Business Tampereen asiakkuusvastaava Heini Wallander.
Tapahtuman yhteydessä lanseerattiin myös Tampereen yliopiston ja teollisuusyritysten yhteinen liikkuvien työkoneiden huippuosaamisen alusta.
”Tampereen yliopiston tutkimus liikkuvien työkoneiden alalla on kansainvälisesti tunnustettua ja rakentunut pitkäaikaisessa yhteistyössä alan kärkiyritysten kanssa. Meille on strateginen valinta tiivistää yhteistyötämme ekosysteemilähtöisesti. Tutkimuksemme ja koulutuksemme kytkeytyy uuden tiedon ja osaamisen kehittämiseen tukemaan vihreää ja digitaalista siirtymää - myös koneenrakennuksessa”, Tampereen yliopiston rehtori Mari Walls totesi.
Alustan rakentamisella mahdollistetaan huippututkimus ja alan osaajien saatavuus jatkossa. Sen avulla myös edistetään vihreää ja digitaalista kaksoissiirtymää. Kokonaisuutena tavoitteena on tehdä Suomesta liikkuvien työkoneiden kehityksen kärkimaa.
Future Mobile Work Machine -tapahtuma järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa.
”Tapahtuma keräsi juuri oikeita ihmisiä koolle ja olemme erittäin tyytyväisiä, että Tampereelle, teollisuuden pääkaupunkiin, kokoontui koneenrakentajien kirkkain kärki” kommentoi Wallander.
Tapahtumasta on tarkoitus tehdä säännöllisesti toistuva ja kansainvälisesti tunnettu kokoontumispaikka alan huippukehittäjille verkostoitumiseen ja yhteisen kehittämisen edistämiseen.
Future Mobile Work Machine -tapahtuman järjestivät Business Tampere, Business Finland, VTT, Tampereen yliopisto ja toimialan johtavat yritykset.
SIX on kansallinen aloite, joka edistää suomalaisen teollisuuden kilpailukykyä ja kestävää kasvua innovaatioiden ja osaamisen avulla. Tavoitteena on yhdessä teollisuuden, tutkimuksen ja julkisen sektorin kanssa luoda yhtenäinen visio ja uudistaa alaa Suomessa.
Lisätietoja:
Heini Wallander
Asiakkuusvastaava, teollisuuden tutkimus ja kehitys, Business Tampere
Puh. 040 7355 177
Comentarios