top of page
six_ban.png

VTT Bioruukki pilotointikeskus

Ympäristön kuvaus

Teknologia- ja innovaatiokeskittymä, jonka tavoitteena on bio- ja kiertotalouden sekä uusiutuvan energian hyödyntämisen edistäminen. Olemme bio- ja kiertotalouden prosessiteknologioiden ja uusien lisäarvoisten tuotteiden pilotointi- ja innovaatioalusta. Kokoamme useat eri teollisuudenalat saman katon alle.

Mitä tarjoamme

Tarjoamme palveluitamme kaikille organisaatioille, jotka haluavat kehittää kiertotalousratkaisujaan ja nopeuttaa prosessejaan (startupit, yritykset, tutkimusorganisaatiot, yliopistot.) Avullamme voidaan etsiä kierrätettyjä raakamateriaaleja tai uusia liiketoimintamahdollisuuksia, testata erilaisia ratkaisuja tai tuottaa dataa investointipäätösten tueksi.

 

Luomme edellytyksiä viedä maailmaa parantavia teknologioita käytäntöön sekä tuottaa puhdasta energiaa kotimaiseen käyttöön ja vientiin. Tarjoamme pilotointiin sopivia prosessikehitystiloja sekä tutkimus- ja tuotekehityspalveluita.

 

Teollisuuden uusien tuotantoprosessien ja tuotteiden kehitys ja pilotointi: Termokemialliset konversiot, Prosessikemia, Hydrometallurgia, Biomassan prosseointi ja Biomateriaalit.

Tutkimus ja kehittämisteemat

  • Prototyyppeihin ja testaamiseen soveltuvat ympäristöt

  • Innovaation edistäminen (esim. valmistusratkaisut, menetelmät, toimintatavat, lopputuotteet)

  • Investointeja edeltävä testaus tai mallinnus (esim. valittujen ratkaisuiden ja investoinnin toimivuuden/kannattavuuden varmistaminen)

six x valkoinen.png

Resurssit ja hinnoittelu 

Palvelut toteutetaan pääosin maksullisina toimeksiantoina, jotka hinnoitellaan tapauskohtaiseti.

iStock-1173740442.jpg

Ota yhteyttä

Mika Härkönen

mika.harkonen@vtt.fi

+358 400 839 577

Työelämäprofessori

Tekniikan tohtori, jolla monipuolinen kokemus uusien prosessiteollisuuden teknologioiden kehitystyössä, tuotteiden kaupallistamisessa ja tuotannon tukitehtävissä.

Kristoffer Lund

Solution Sales Lead

+358 40 1279 457

Ph.D. in chemical engineering 

 

Unique blend of technical expertise and sales leadership to drive business growth. Experience extends to diverse industries and topics, including plastic recycling, carbon dioxide utilization, renewable chemicals and polymers, pulp & paper, and mineral extraction. 

VTT Bioruukki pilotointikeskus

Ruukinmestarintie 2,

02330 Espoo

bottom of page