top of page
ALUEELLISET OSAAMISKÄRJET

SEINÄJOKI

Seinäjoki luomassa Suomesta maailman toimivinta kokeilu- ja innovaatioympäristöä. Seinäjoen kaupungilla on kunnia olla mukana maan laajuisessa innovaatiotoimintaa vahvistavassa ekosysteemisopimusten kokonaisuudessa. Innovaatiotoiminnan ekosysteemitoimintaa tehdään Seinäjoella vuosina 2021-2027 teemalla ÄLYKÄS VIHREÄ KASVU. Seinäjoella valmistaudutaan myös droonirahteihin. Seinäjoen lentoasema on miehittämättömiin rahtikuljetuksiin erikoistuneen Dronamicsin sopimuskenttä.

Tutkitusti paras!

Seinäjoki on Suomen paras paikka yrityksille. Tutkitusti jo 14 kertaa. Seinäjoella yrittäjyyttä ja yrittäjämäistä tekemistä arvostetaan. Kaupunkistrategiassakin yrittäjyyden tukeminen on aivan keskiössä.  Myös Seinäjoen ammattikorkeakoulu on opiskelijoiden mielestä Suomen paras. Kolmatta kertaa. SeAMK sijoittui kärkisijoille useimmissa osioissa (mm. opintojen sisältö, oppimisympäristöt, opiskelun tukipalvelut, työelämäyhteydet, opiskelutyytyväisyys).

Teemat ja avainsanat

 Virtuaalitodellisuus 

 3D mallinnus 

 Simulaatiot 

 Verkostomallit 

Seinäjoen ekosysteemit

Seinäjoen kaupungilla on kunnia olla mukana maan laajuisessa innovaatiotoimintaa vahvistavassa ekosysteemisopimusten kokonaisuudessa. Euroopan aluekehitysrahaston ja Seinäjoen kaupungin rahoittaman tekemisen tavoitteena on vahvistavat osaamista ja yhteistyöverkostoja vihreän siirtymän, digitaalisen teknologian ja hyvinvoinnin teemoissa osana hallituksen toimia. Näiden toimien avulla halutaan luoda Suomesta vuoteen 2030 mennessä maailman toimivin kokeilu- ja innovaatioympäristö.

Seinäjoella sinua palvelevat mm. seuraavat tutkimus- ja kehitysympäristöt:
  • Ruokainnovaatioekosysteemi

  • Älykkäästi uudistuva teollisuus

  • Kestävän logistiikan keskittymä

Tapahtumat

Seinäjoen seudun tapahtumia voit tarkastella seuraavilta sivustoilta:

Space Pitch

Food Days  

Pohjanmaan Teollisuus -messut

Tilaa Tähdille

Provinssi 

Tangomarkkinat 

Vauhtiajot  

Solar Sound 

Kiinnostuitko Seinäjoen ekosysteemeistä?

Ota yhteyttä Seinäjoen alueen yhteyshenkilöön

bottom of page