top of page

Isot Koneet Keskustorilla -tapahtuma innosti 10 000 kävijää


isot koneet keskustorilla 2023

Työkoneita valmistava teollisuus esittäytyi jälleen isosti 30.10.2023 Tampereen Keskustorilla. Toista kertaa järjestetty Isot koneet -tapahtuma oli jälleen kansan suosiossa: kävijöitä oli arviolta noin 10 000, vaikka sää olikin syksyinen ja sateinen.


Tapahtuman ideana on tuoda esille tamperelaista työkoneosaamista kaiken kansan keskuuteen. Mukana olivat Sandvik, Metso, Ponsse, John Deere, AGCO Power ja Avant Tecno.

Isot koneet Keskustorilla -tapahtuman järjestivät Business Tampere, SIXNET, Konepajakoulu/Tampereen Teollisuusoppilaitos, Tampereen kaupunki ja Tampereen Messut -konserni.


isot koneet keskustorilla 2023

Tapahtumassa on mukana myös teollisuustoimialan opetusta tarjoavia oppilaitoksia kertomassa miten alalle voi kouluttautua ja millaisia työmahdollisuuksia teollisuus tarjoaa. Tapahtuman tarkoituksena on esitellä osaamista ja myös saada ihmiset kiinnostumaan alasta.

Myös lapsille oli tapahtumassa ohjelmaa jota tekemässä olivat Maltti ja Valtti sekä Mikirotta ja Boheemi.


isot koneet keskustorilla 2023

Tapahtumassa julkistettiin myös nuorten Innovaattori-kilpailun voittaja, joka oli TAMK:n Formula Student Ry. Kahden tuhannen euron palkinnon sai tiimi, joka on rakentanut opiskelijasarjan kilpa-ajokin, joka oli keräsi myös paljon katseita ja ihailua niin pieniltä kuin vähän isommiltakin osallistujilta.


Innovaattorikisa toteutettiin nyt ensimäistä kertaa. TikTokissa tapahtuvan lyhyen videon kautta esittelyn tekeminen on helppoa ja kampanja saikin puoli miljoonaa näyttökertaa sosisaalisessa mediassa. Kisan tarkoituksena on innostaa nuoria tekniikan pariin ja tuomaan esille tekemiään teknologisia laitteita ja keksintöjä.

Comments


bottom of page