top of page

Isot koneet keskustorilla -tapahtuma sai tamperelaiset sankoin joukoin liikkeelle

Tampere-päivänä 1.10.2022 ensimmäistä kertaa järjestetty Isot koneet keskustorilla -tapahtuma kokosi keskustorin tuntumaan arvion mukaan yli 10.000 vierailijaa. Tapahtumapaikalle oli kertynyt jonoa jo ennen porttien aukeamista ja kävijöitä riitti keskustorilla tilaisuuden loppuun asti.

Teollisuuden showroom alkoi rakentua tapahtumaa edeltävänä iltana, kun koneet kuljetettiin keskustorille. Tapahtumassa oli esillä monipuolinen kattaus seudun teollisuusyrityksiä - koneitaan esittelivät Agco, Avant Techno, Bronto Skylift, John Deere, Metso Outotec sekä Sandvik.


Kuva: Lari Kuusisto

Huisketta ja hulinaa riitti, kun perheen pienimmät testasivat muun muassa Avant Technon -pientraktoreita sekä vähän isompia Valtran ja Bronto Skyliftin laitteita. Kuhina kävi myös John Deeren järjestämän onnenpyörän ympärillä, sekä Sandvikin kaivoskoneiden ja Metso Outotecin pisteillä. Perheen pienimpiä viihdyttivät koneiden lisäksi somevaikuttaja Herbalisti sekä Mimi ja Kuku.


Tapahtuman yhteydessä palkittiin SIX Mobile Machines -työkoneklusterin ”Suunnittele ja piirrä tulevaisuuden työkone” -kilpailun voittajat. Kilpailu oli innostanut koululaiset, tulevaisuuden tekijät tuottamaan huikeita suunnitelmia ja voittajat palkittiin Sandvik -tehdasvierailulla sekä Särkänniemen lipuilla.

Kuva: Lari Kuusisto

Isot koneet keskustorilla -tapahtuma esitteli vierailijoille Tampereen seudun vahvaa osaamista liikkuvien työkoneiden suunnittelussa ja valmistuksessa. Tapahtumaa olivat rakentamassa yhdessä kaupungin kanssa Business Tampere, Konepajakoulu ja joukko seudun konevalmistajia yhteistyössä Tamperelaisen, Tredun, TAKK:n ja Innolinkin kanssa.Kun lisäksi tapahtuman toteuttajaksi saatiin Tampereen Messut, oli loistava konsepti kasassa. Tapahtuman toteutusta oli tukemassa Smart Manufacturing hub EAKR -hanke.


Toivottavasti tämä upeasti onnistunut tapahtuma saa jatkoa vielä seuraavinakin vuosina!Comments


bottom of page