top of page

Suomesta liikkuvien työkoneiden kehityksen kärkimaa ja toimialan kehityksen suunnannäyttäjä

Tampereen yliopisto ja teollisuus alkavat yhteistyössä rakentaa liikkuvien työkoneiden huippuosaamisen alustaa. Alustan rakentamisella mahdollistetaan toimialalle keskeisen tärkeä huippututkimus ja alan osaajien saatavuus jatkossa. Sen avulla myös edistetään toimialan vihreää ja digitaalista kaksoissiirtymää.Liikkuvien työkoneiden liiketoiminnan tarpeisiin koulutetaan osaajia sekä Suomessa että maailmalla. Lisäksi teollisuuden, tutkimuslaitosten ja kansainvälisten tutkijaverkostojen tiiviillä yhteistyöllä tuotetaan uutta tietoa ja innovaatioita.


- Tampereen yliopiston tutkimus liikkuvien työkoneiden alalla on kansainvälisesti tunnustettua ja rakentunut pitkäaikaisessa yhteistyössä alan kärkiyritysten kanssa. Meille on strateginen valinta tiivistää yhteistyötämme ekosysteemilähtöisesti. Tutkimuksemme ja koulutuksemme kytkeytyy uuden tiedon ja osaamisen kehittämiseen tukemaan vihreää ja digitaalista siirtymää - myös koneenrakennuksessa, Tampereen yliopiston rehtori Mari Walls toteaa.


Rakentuva huippuosaamisen alusta on tärkeä mahdollistaja SIX Mobile Machines tiekartan toteuttamisessa. SIX on kansallinen aloite, joka edistää suomalaisen teollisuuden kilpailukykyä ja kestävää kasvua innovaatioiden ja osaamisen avulla. Tavoitteena on yhdessä teollisuuden, tutkimuksen ja julkisen sektorin kanssa luoda yhtenäinen visio ja uudistaa alaa Suomessa.Lisätietoja:

Liikkuvien työkoneiden huippuosaamisen alusta: professori Matti Vilkko, Tampereen yliopisto Puh. 040 833 2830 matti.vilkko@tuni.fiKuva: Roine Piirainen


Comments


bottom of page