top of page

Teollisuusyritysten TKI-toimintaan vauhtia SIXNET-verkostosta

Teolliset alueet ja niiden yritykset kautta Suomen ovat samojen haasteiden edessä. Juuri päättyneessä teollisten alueiden yhteistyönmallin muotoiluprosessissa työstettiin pitkäjänteisen yhteistyön visiota, tarpeita ja käytäntöjä yhteisiin haasteisiin vastaamiseksi laajassa yhteistyössä alue-, TKIO- ja teollisten toimijoiden kanssa.

Verkoston visiona on koota alueelliset yrityskehittäjät yhteistyöhön hakemaan ratkaisuja uudistumisen ja digivihreän siirtymän haasteissa ja palvelemaan teollisuuden yrityksiä paremmin. Eri alueilla sijaitsevien toimijoiden yhteistyöllä saadaan aikaiseksi vaikuttavampaa toimintaa, ja yritykset voivat hyödyntää aiempaa helpommin eri alueilla sijaitsevia palveluita ja osaamista.
Yhdessä olemme enemmän!

SIXNET-verkoston tahtotila on parantaa teollisuuden yritysten valmiuksia uudistaa ja sovittaa toimintaansa digivihreän siirtymän mukaisesti tarjoamalla monipuolista osaamista ja kohtaamisia helposti, sujuvasti ja hallinnollisista rajoista riippumatta.


Yhdessä voimme toteuttaa jo muutenkin eri alueilla tekemiämme asioita tehokkaammin. Voimme esimerkiksi avata alueilla järjestettyjä tilaisuuksia ja koulutuksia muiden alueiden yrityksille, tai järjestää niitä yhteistyössä.


Aluerajat häivyttämällä pystymme saattamaan yrityksiä monipuolisempien palveluiden piiriin tehokkaammin ja verkottamaan yrityksiä laaja-alaisemmin ja ennakkoluulottomasti eri yritysten, tutkimus- ja koulutustoimijoiden ja palveluntuottajien kanssa kautta Suomen. Verkottamista voidaan edistää esimerkiksi yhteisten eri toimijoiden kohtauttamiseksi järjestettyjen tapahtumien avulla.


Palveluiden monipuolista hyödyntämistä puolestaan tehostetaan muun muassa SIXNET-verkoston aloittaman SIXLabsin kehittämistyön keinoin, jonka myötä lisätään tietoisuutta kautta maan käytettävissä olevista teollisuuden testiympäristöistä ja TKIO-infrastruktuureista.


Yhteistyön ansiosta saadaan käyttöön osaamista ja kokemukset monipuolisemmin eri puolelta Suomea. Verkoston kautta voimme vaihtaa tietoa hyvistä toimintamalleista (esimerkkinä SIXPODS) ja ratkaisuista havaitsemiimme ongelmiin, sekä kehittää ja fasilitoida yhteisten kehittämishankkeiden syntyä.Verkosto valmiiksi tämän vuoden aikana

Verkoston käynnistämisvaiheessa sen jäsenistö muodostuu nykyisen verkostohankkeen kuntaomisteisista kehittämisyhtiöistä, joita ovat Business Tampere, Business Jyväskylä, Business Oulu, Into Seinäjoki ja Hämeenlinnan Linnan Kehitys.


Mitään pientä sisäpiirikerhoa ei ole rakenteilla, vaan keskusteluja käydään jo muiden mahdollisten jäsenten ja yhteistyötahojen kanssa. Lisäksi valmistellaan verkoston hallinnollista järjestäytymistä, sekä piloitoidaan erilaisia yhteistyön käytänteitä.


SIXNET-verkoston rakennustyö on siis hyvässä vaiheessa. Nyt kun yhteiset tavoitteet ja toimintatavat on kirkastettu, päästään lyömään kädet saveen. Tulevasta verkoston kehittämistyöstä ja toimista pysyt kartalla lukemalla uutiskirjettä sekä tietysti seuraamalla uutisia verkkosivuilla ja somessa. Ja mikäli SIXNET-toiminta kiinnostaa enemmän ja haluat keskustella yhteistyöstä, olethan yhteydessä allekirjoittaneeseen.


Kuulemisiin ja hyvää kevättä!


Lisätietoja:

Suvi Hentilä

Projektipäällikkö, SIXNET-hanke

Comments


bottom of page