top of page

SIX Valmistusklubissa Frameryllä tutustuttiin kasvavan yrityksen toimitusketjun hallintaan

Puhelinkopit uudelleen keksinyt ja globaaliksi markkinajohtajaksi noussut tamperelainen Framery Oy on kasvattanut liikevaihtoaan vauhdilla. Noin 150 m€ liikevaihto vuonna 2022 oli 60% edellistä vuotta suurempi. Tätä ennen liikevaihto 100-kertaistui vain viidessä vuodessa 2014-2019. Tällainen kasvu tuo yrityksille väistämättä ison paineen myös toimitusketjun hallinnan kehittämiselle. Tähän kehitystarinaan ja oppeihin pääsimme tutustumaan tammikuun SIX Valmistusklubi-vierailulla Tampereella.


Frameryn kehitystarinaa SIX Valmistusklubin osallistujille kertoivat Hannu Seppä, Pentti Hintikka ja Kari Sivula.

Frameryllä eri järjestelmien ja menetelmien käyttöönotto on kasvun kiihtyessä ollut nopeaa. Ilman dataa ja läpinäkyvyyden kehittämistä olisi kasvaviin tilausmääriin vastaaminen ja kysynnän vaihtelun ennakointi ollut vaikeaa. Aktiivinen yleisö pääsi kysymään runsaasti kysymyksiä ja toimitusketjun kehittämisen eri vaiheet olivat mielenkiintoista kuultavaa.


Frameryn showroomissa esillä yhtiön koko historia / päästiin testaamaan itse tuotteitakin.

Kehitysaskeleiden järjestyksestä kysyttäessä Frameryn toimitusketjun johtaja Hannu Seppä arvioi, että tuotannon tehostamisesta saadaan vaikuttavuus irti vasta, kun materiaalivirrat ja niitä tukevat järjestelmät ovat kunnossa. Kehityksen ensimmäisiä askeleita olivatkin Frameryllä olleet satsaukset läpinäkyvyyden lisäämiseen, materiaalivirtojen kuntoon laittamiseen ja eri toimintaa tukevien järjestelmien käyttöönottoon. Skenaariotyöskentelyllä on ollut myös tärkeä rooli toiminnan suunnittelussa nopeasti muuttuvassa ja vaikeasti ennakoitavassa markkinassa.


Yksi tuotannon tehostamisen toimenpide, jolla tuottavuutta saatiin nostettua yli 30% oli läpinäkyvyyden lisääminen.

Frameryn Pentti Hintikka kertoi Valmistusklubi-yleisölle myös, miten toimistot tyhjentäneestä koronanotkahduksesta oli päästy miltei yön yli tapahtuneeseen jyrkkään nousuun. Näissä nopeissa muutoksissa on varastojen hallinta ollut avainasemassa. Toimitusketjun vahvistaminen rinnakkaisilla toimittajilla sekä avaintoimittajilta tehdyt tilaukset myös pandemian aikana ovat mahdollistaneet joustot molempiin suuntiin. Pandemian aikana toteutettu uuden tuotteen kehitys ja lanseeraus mahdollistivat nopean palautumisen täyteen vauhtiin myynnissä ja tuotannossa.Nuoressa kehittyvässä yrityksessä yrityskulttuurin kehittämiseen on panostettu.

Valmistuksen puolen vetäjä Kari Sivula mainitsi erityisenä ylpeydenaiheena tuotannon läpinäkyvän kommunikoinnin kehittämisen, jolla tuottavuus nousi lyhyessä ajassa jopa 30%. Yhteistyössä tuotannon työntekijöiden kanssa kehitetty malli sitouttaa työntekijät toimintatapaan ja -malliin.Frameryn tuotannossa on siistiä ja valoisaa, ja virtaukset on hiottu yhdessä henkilöstön kanssa.
SIX Valmistusklubit, kuten tämä tammikuun Frameryllä järjestetty tilaisuus, tarjoavat menestystarinoiden lisäksi uusia näkökulmia valmistavan teollisuuden liiketoimintaan ja teknologioihin.


Klubissa tapaat myös muita samoista asioista kiinnostuneita sekä voit sparrata myös omaa ajatustasi muiden osallistujien kanssa. Tilaa uutiskirje www.six.fi/subscribe niin pysyt ajan tasalla seuraavista tapahtumista!


Seuraavan kerran kokoonnumme 8.3.2023 klo 13 Tampereen Lahdesjärvellä Fastemsilla ja tutustumme SIXLabs TKIO-ympäristöjen toimintaan. Tapahtumia järjestetään kysynnästä riippuen eri puolilla Suomea.Kuvat ja teksti:


Jouni Myllymäki

jouni.myllymaki@businesstampere.com

Puh. +358 50 434 5820Heini Wallander

heini.wallander@businesstampere.com

Puh. +358 40 735 5177

Commenti


bottom of page