top of page

Valmistusklubilla tutustutaan uusiin teknologioihin ja ilmiöihin yhdessä

Tampereen seudulla lanseerataan toukokuussa uusi toimintamuoto, SIX Valmistusklubi. Tarkoitus on rakentaa foorumi valmistavan teollisuuden yrityksille. Klubitapahtumissa vieraillaan yrityksissä, opitaan yrityksiä askarruttavista uusista teknologioista ja verkostoidutaan.

Toiminta on vasta alkuvaiheessa, mutta kysyntää tämän kaltaiselle toimintamuodolle on paljon, kertoo toimintaa koordinoiva Heini Wallander Business Tampereesta.


Kuva: Business Tampere

”Yrityksiltä on jo nyt tullut paljon ajatuksia toiminnan ja tapahtumien sisältöön, joten kysyntää tälle selkeästi on. Syksyn ensimmäisten tapahtumien aiheet on jo lukittu. Yrityslähtöisesti edetään, joten toiveita ja ideoita jatkotapahtumille otetaan ilman muuta vastaan.” hän jatkaa.


SIX Valmistusklubi on osa laajempaa kehitystyötä


Ensimmäinen tapahtuma järjestetään virtuaalisesti toukokuussa. Teemana on cobotiikka, ja aihetta käydään läpi hyvin tiiviisti, ikään kuin introna aiheeseen. ”Tarkoitus on syksyllä jatkaa fyysisten cobotti-tutustumisten ja yritysvierailuiden kanssa” kertoo aihepiirin toteutusta myös ideoinut Jere Siivonen Tampereen ammattikorkeakoulu TAMKista ja toivottaa kaikki kiinnostuneet mukaan kuulolle.

SIX Valmistusklubi on osa laajempaa kehitystyötä, jossa Pirkanmaasta tehdään valmistavan teollisuuden paras paikka kehittyä. Toimintaan on sitoutunut alkuvaiheessa Business Tampereen ja TAMKin lisäksi Tampereen yliopisto ja VTT, ja kehitystyötä rahoittaa Pirkanmaan liitto.

Toiminta linkittyy kansalliseen teollisuuden yhteistyöaloitteeseen Sustainable Industry X, SIX. Tästä johtuen myös tapahtuman nimessä esiintyy SIX.


”Haluamme heti viestiä, että teemme asioita laajemmin, verkostoja koko Suomesta tai vaikka koko maailmasta hyödyntäen.” kertoo Heini toiminnan lähtökohdista.SIX Valmistusklubin ensimmäinen tapahtuma järjestettiin ti 25.5.

​SIX Valmistusklubi on osa laajempaa kehitystyötä, jota rahoittaa Pirkanmaan liitto.

Comments


bottom of page