top of page

Kevään SIX Valmistusklubi -tapahtumat

17.5 SIX Valmistusklubi: 3D -tulostukseen liittyvät digitaalisen suunnittelun ja valmistuksen työkalut – suuret kappaleet


SIX Valmistusklubi 3D-tulostukseen liittyvät digitaalisen suunnittelun ja valmistuksen työkalut järjestetään tiistaina 17.5. klo 08:30 - 12:00 TAMK:ssa. Tilaisuudessa teollisuusrobotilla 3D –tulostetaan suuria rakenteita biokomposiitista ja kerätään ja visualisoidaan dataa. Perehdymme myös siihen, kuinka 3D –tulostuksen myötä myös suunnitteluprosessi voisi muuttua. Tilaisuudessa esitellään mm. hankkeessa kerättyä tietoa PilotLine –ympäristöistä ja Green&Digital Tools palveluista, jotka ovat myös yritysten hyödynnettävissä.


Ilmoittaudu mukaan täällä.Tulossa touko- ja syyskuussa 2022

SIX Valmistusklubi: Robottihitsaus – modernit ohjelmointimenetelmät ja tuotantosovellukset


Aika: Keskiviikkona 8.6. klo 14.00–15.00 Paikka: Virtuaalinen webinaaritapahtumaTapahtumissa käsitellään muun muassa uuden tuotteen sisäänajoa, robottihitsauksen tuottavuutta ja laatua sekä perehdytään erityisesti moderneihin robottihitsauksen ohjelmointimenetelmiin.

Tilaisuuden ensimmäinen osa järjestetään webinaarina MS Teamsin välityksellä 8.6.2022 klo 14-15.

Syksyn tehdasvierailulla keskitytään robottihitsauksen käytännön soveltamiseen. Vierailuaika ilmoitetaan myöhemmin ja se on viikolla 35 (+/1 viikko)


SIX Valmistusklubi robottihitsauksesta on tulossa kaksiosainen tapahtuma toukokuussa ja syyskuussa! Niissä käsitellään mm. uuden tuotteen sisäänajoa, tuottavuutta ja laatua sekä perehdytään erityisesti moderneihin robottihitsauksen ohjelmointimenetelmiin. Syksyn tehdasvierailulla keskitytään robottihitsauksen käytännön soveltamiseen.


TANDEM-projektin (Tools for adaptive and intelligent control of discrete manufacturing processes) tavoitteena on datalähtöisen ja tekoälyyn perustuvien työkalujen kehittäminen tukemaan roboteilla tehtävää automatisoitua kappaletavaravalmistusta. Kehitettävät säätöjärjestelmät mahdollistavat ketterän, joustavan ja nopeasti uudelleenasetettavan valmistusjärjestelmän, jossa uuden tuotteen sisäänajoaika on lyhyt ja jossa tuottavuus ja laatu paranevat huomattavasti aiemmasta. Webinaarissa esitellään TANDEM-kokonaisuus sekä perehdytään erityisesti moderneihin robottihitsauksen ohjelmointimenetelmiin ja robtottihitsauksen soveltamiseen käytännössä

Menneet tapahtumat:


ST-Koneistus on Suomen suurin vaativiin erikoissarjoihin erikoistunut hydrauliikkalohko- ja komponenttivalmistaja.


50 vuoden aikana yritys on erikoistunut hydrauliikkatuotteisiin ja -komponentteihin palvellen hydrauliikkayrityksiä sekä kone- ja laiterakennusteollisuutta niin Suomessa kuin kansainvälisillä markkinoilla.

JTA Connection toteuttaa räätälöityjä logistiikka- ja automaatioratkaisuja teollisuudelle.

ST-Koneistus ja JTA Connection ovat suunnitelleet ja toteuttaneet täysautomaattisen valmistussolun ja se on nyt otettu tuotantokäyttöön.

Valmistusklubi kertoo valmistussolun tarinan kaksiosaisena, jossa ensimmäisessä osassa kuulemme Teamsin kautta investoinnin taustoista ja teknologiasta.


Ensimmäinen tapahtuma järjestettiin 16.2. klo 14-15 TeamsissaToisen osan tehdasvierailun aikana päästiin näkemään ja tutustumaan valmistussoluun paikan päällä.


Aika: 6.4. klo 13-15
Paikka: ST- Koneistus, Hopeatie 3, YlöjärviSIX Valmistusklubi on osa laajempaa kehitystyötä, jota rahoittaa Pirkanmaan liitto.

Comments


bottom of page