top of page

Teollisten alueiden yhteistyö syvenee: SIXNET-verkoston vuodesta tulossa tapahtumantäyteinen

Joukko SIXNET-verkoston vanhoja ja uusia tuttavuuksia osallistui verkoston pitkäjänteisen yhteistyömallin kehittämiseen 18. tammikuuta Tampereella. Työpajassa kirkastettiin teollisten alueiden yhteistyön tavoitteita ja toimintaa.


SIXNET-verkoston pitkäjänteisen toiminnan palvelumuotoiluprosessi käynnistyi syksyllä 2022 yhteistyössä MDI Public Oy:n kanssa. Takana on kaksi avointa työpajaa, sekä alueellisten ja kansallisten toimijoiden haastatteluja, ja nyt prosessissa ollaan loppusuoralla. Tammikuinen työpaja oli mahdollisuus kirkastaa ja viimeistellä näkemyksiä yhteistyön visioksi, tavoitteiksi ja ydintoimiksi, sekä ideoida verkoston organisoitumista. Työpajaan osallistui verkoston jäsenet ja joukko yhteistyökumppaneita, myös nykyisen verkoston ulkopuolelta. Suurkiitokset kaikille mukana olleille arvokkaasta panoksestanne SIXNET-rakennustyöhön!


Verkostonmuotoilua vielä finalisoidaan, mutta viestimme työn tuloksista ja aloitamme kehitetyn toimintamallin käytäntöön viemisen lähiaikoina. Aloitamme alkuvuodesta myös työmme yhteisesti hyödynnettäviin alustoihin ja testiympäristöihin liittyen. Tulemme koostamaan tietoa olemassa olevista infrastruktuurikartoituksista ja lisäämme teollisuusyritysten tietoisuutta hyödynnettävistä TKIO-infrastruktuureista ja testialustoista. Tätä työtä pilotoidaan keväällä ja jatketaan loppuvuoteen asti.


Lisäksi on luvassa paljon muuta SIXNET-toimintaa. Marraskuussa lanseerattu SIXPODS-podcassarja jatkuu. Viimeisetkin teollisuuden vihreään siirtymään liittyvät jaksot julkaistaan tammi-helmikuun aikana, minkä jälkeen SIXPODS-haastatteluissa siirrytään teollisuuden digisiirtymän tarinoihin. Roadshow-kiertue jatkaa 27.4.


Tampereelle, missä teemana on teollisuuden osaaminen. Myöhemmin vuodesta kiertue suuntaa Ouluun, missä tavoitteena on radikaalit uudet törmäytykset hakemalla yhteistyön paikkoja painetun teknologian ja liikkuvien koneiden välillä. Ja koska SIXNET:n ytimessä on verkottaminen, suunnitteilla on muitakin kohtaamisia ja uutta yhteistyötä mahdollistavia toimia.


Pysykää siis kuulolla ja lämpimästi tervetuloa mukaan SIXNET-toimintaan!Suvi Hentilä

Projektipäällikkö, SIXNET-hanke

Comments


bottom of page